Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ο υπαρκτός ευρωπαϊκός αντικομμουνισμός



Αναμενόμενες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στην Χίο όσον αφορά την παρανομία του κομμουνισμού σε άλλες χώρες. Παρ’ όλες τις διχογνωμίες που προκλήθηκαν σε συζητήσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, πουθενά δεν είδα κάποιον να αναρωτιέται αν τελικά ευσταθούν οι ισχυρισμοί του.
Πιθανότατα να ξεχάστηκε το μούδιασμα που νιώσαμε όταν μάθαμε για την απαγόρευση του Κομμουνισμού στην Ουκρανία. Φυσικά στην κυβέρνηση του Κιέβου βρίσκονται ναζί, οι οποίοι κυβερνούν με τις ευλογίες Γερμανίας-Ε.Ε. και με την δανειοδότηση άνευ συμφωνιών κι όρων (!) από το Δ.Ν.Τ.
Εκτός όμως από την Ουκρανία, ο κομμουνισμός τέθηκε εκτός νόμου και στην Πολωνία. Μάλιστα ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας, Αντρζέι Ντούντα, ταύτισε τον κομμουνισμό με τον φασισμό απαγορεύοντας κάθε αναφορά του κομμουνισμού σε δρόμους, δημόσια κτίρια, πλατείες κ.α. απαιτώντας παράλληλα να αφαιρεθούν οποιοδήποτε κομμουνιστικό σύμβολο υπάρχει σε δημόσιο χώρο. Υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μετονομαστεί 1.200 με 1.400 τοποθεσίες της Πολωνίας.
Αντικομμουνιστικό κύμα υπάρχει στις χώρες της Βαλτικής καθώς και επίσης σε Τσεχία και Ρουμανία, ενώ στην Ουγγαρία ένα ψήφισμα ταύτισε «τα εγκλήματα του κομμουνισμού» με το ολοκαύτωμα των Εβραίων.
Όλα τα παραπάνω όμως είχαν μία αρχή κι αυτή έλαβε χώρα το 2009, όπου εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ψήφισμα στο οποίο ταυτίστηκαν ο φασισμός με τον κομμουνισμό, συσχετίζοντας τις θηριωδίες των ναζί με τον αντιδημοκρατισμό των σοσιαλιστικών καθεστώτων. Σ’ εκείνην την ψηφοφορία οι Έλληνες ευρωβουλευτές καταψήφισαν (Κ.Κ.Ε. και ΠΑ.ΣΟ.Κ) κι απείχαν (Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραποιεί την ιστορία. Σβήνει γεγονότα και συγκρίνει ανόμοιες ιδεολογίες προκαλώντας σύγχυση κι ιστορική άγνοια στις νεώτερες γενιές. Ήταν κι αυτός ένας από τους τρόπους για να μπορέσει να εγκαθιδρύσει το σημερινό αντιδημοκρατικό νεοφιλελεύθερο καθεστώς, δίνοντας ώθηση σε κάθε ακροδεξιά ιδεολογία.
Σ’ αυτήν την Ευρώπη πιθανότατα αναφερόταν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.
Το ερώτημα που βγαίνει απ’ όλα αυτά είναι αν εμείς ως λαός προτιμάμε τελικά αυτήν την Ευρώπη.

Πρώτη δημοσίευση: aplotaria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου