Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο Μπενίσιο πήρε το όπλο του...


Τρίτη συνεχόμενη κινηματογραφική βραδιά. Δεν ξέρω αν το έχω ξανακάνει αυτό στη ζωή μου αλλά ακόμα κι αν έχει συμβεί θα πρέπει η τελευταία φορά να ήταν στα φοιτητικά μου χρόνια. Το κινηματογραφικό τριήμερο έκλεισε με μία περιπέτεια που περίμενα καιρό, το Sicario.
Κάθε φορά που επισκέπτομαι τις σκοτεινές αίθουσες για να δω ταινίες αυτού του είδους, αναρωτιέμαι αν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την καλύτερη περιπέτεια όλων των εποχών που έχει στοιχειώσει αρκετούς σκηνοθέτες και θεατές. Αναφέρομαι στον Βράχο...
Το Sicario παρουσιάζει τον άτυπο πόλεμο της Αμερικής με τα καρτέλ των ναρκωτικών του Μεξικού. Τρεις ήρωες "εισβάλουν" σε μία μεξικανική πόλη για να διαλύσουν μία ισχυρή συμμορία. Η ταινία είναι πλούσια σε σκηνές δράσεις, οι οποίες είναι άκρως ρεαλιστικές και δε ξεπερνάνε τα όρια της υπερβολής. Ειδικά οι σκηνές της αυτοκινητοπομπής και της εισβολής στο τούνελ είναι εξαιρετικές και κόβουν την ανάσα. Όμως ο σκηνοθέτης δεν ήθελε να πατήσει εκεί. 
Η ταινία είναι μία γροθιά στο στομάχι καθώς ο κυνισμός της προκαλεί  τον θεατή και τον μετατρέπει σε συμμετέχοντα ρόλο στο κυνηγητό της Δίωξης Ναρκωτικών. Η διείσδυση αυτή επιχειρείται στις αργές στιγμές της ταινίας και στις μοναχικές πρωτοβουλίες των ηρώων. Σε πολλές στιγμές αναρωτήθηκα πόσο κακοί μπορεί να γίνουν οι καλοί της ιστορίας και το πόσο αθώοι μπορεί να είναι κάποιοι από τους εγκληματίες...
Όσο για τους ηθοποιούς, ενώ όλοι μιλάνε για την ερμηνεία της Έμιλι Μπλαντ, θα πω μόνο πως την βρήκα αρκετά αδιάφορη στο ρόλο της. Τις εντυπώσεις για μένα τις έκλεψε ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο. Η ταινία ήταν γραμμένη και ραμμένη πάνω στη μορφή του. Η ερμηνεία του ήταν άκρως ρεαλιστική και τα κίνητρά του προκάλεσαν κινηματογραφική συζήτηση μετά τους τίτλους τέλους. Τέλος θέλω να επισημάνω πως το φινάλε μου θύμισε αρκετά το Traffic του Στίβεν Σόντερμπεργκ. 
Η ταινία για το είδος της ήταν αρκετά συνεπής και σοβαρή. Είχε ένα σεβασμό προς τους θεατές που την επέλεξαν για να την δουν κι αυτό κέρδισε τη συμπάθειά μου. Όμως βγαίνοντας από τον κινηματογράφο Ιντεάλ, εξακολούθησα να έχω την ίδια απορία: "Θα υπάρξει τελικά ταινία που θα ξεπεράσει τον Βράχο;".
Βαθμολογία: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου