Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ζητείται θράσος...



Μήνες τώρα οι τηλεοράσεις μας είναι κλειστές. Προτιμάμε τις λαθραίες αναγνώσεις σε επιλεγμένα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που βρίσκονται κρεμασμένες στα περίπτερα ή περιοριζόμαστε στις διαδικτυακές μας περιηγήσεις. Έχουμε γυρίσει τις πλάτες μας σε ένα συστημικό κατεστημένο μαζικής ενημέρωσης, υπεύθυνο για την κοινή μας αποβλάκωση.
Η οικονομική κρίση και οι πολιτικές εξελίξεις της χρονιάς, έχουν φέρει ξανά τον πολιτικό λόγο στις παρέες και στα στέκια. Μόνο που αυτά που λέγονται στους δρόμους και στα τραπεζάκια, δεν ακούγονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι από τους πολιτικούς μας εκπροσώπους. Ένα χάσμα ύπουλο κι αδικαιολόγητο. Ένα χάσμα που μας έχει αποξενώσει από τις δουλικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
Παράλληλα έχουμε βαρεθεί τις στημένες συνεντεύξεις πολιτικών προσώπων και τις ανούσιες αναλύσεις των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών καταστάσεων από τα τηλεοπτικά πηγαδάκια. Γι' αυτό και οι τηλεοράσεις είναι σβηστές και τα ραδιόφωνα αποσυντονισμένα...
Από την άλλη ο γραπτός λόγος της δικιάς μας άποψης δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στο σύγχρονο κόσμο της εικόνας και του ήχου.
Πρέπει να ακουστεί και η δική μας φωνή.
Είναι πλέον αναγκαίο το θράσος κι από την δικιά μας πλευρά.
Το βήμα για μία ξεχωριστή κουβέντα πολιτικού περιεχόμενου με μεγάλη απούσα την ίδια την πολιτική, το δίνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης μέσα από την εκπομπή του ad hoc στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ID radio.
Καλεσμένοι στην σημερινή εκπομπή (και πρώτη για τη φετινή σεζόν) είναι ο αγαπητός μου φίλος και συγγραφέας-ποιητής Γιωργής Σαράτσης, ο ιδιαίτερος μπλόγκερ Skouliki Tom του The Three Mooges , ο αρθρογράφος του Νόστιμον Ημαρ Άρης Τσολογιάννης κι εγώ.
Συντονιστείτε το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 στο ID radio.
Καλή ακρόαση!

2 σχόλια:

  1. Κ.Χατζελενη,ενω τα τεχνικα προβληματα, ''σας εφαγαν '' περιπου ενα μισωρο απο την εκπομπη......ερχομαι να χαιρετισω αυτο το '' θρασος'' οπως το ονομαζεται! Χαιρετιζω και χειροκροτω ,και με μεγαλη χαρα μαλιστα . Η διαφορα ηλικιας και μονο,μου επιτρεπει ακομα-ακομα ,και να σας καμαρωσω ! Καλη συνεχεια σε ολους σας,και με τετοιο '' θρασος '' παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σας. Μας αποσυντόνισαν τα τεχνικά προβλήματα αλλά αμέσως πήραμε μπρος στη συζήτηση. Δυστυχώς εγώ δεν έχω καλεί σχέση με το μικρόφωνο και τις κάμερες οπότε δεν έβγαλα καλή εικόνα. Όμως η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και την απόλαυσα μέσα από το στούντιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή