Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Το τέλος των πολιτισμών (;)



Η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού ισοπεδώνεται. Ένα χρόνο τώρα γινόμαστε μάρτυρες μπροστά στο αποτρόπαιο και μη αναστρέψιμο έγκλημα της εξαφάνισης ενός σημαντικού κομματιού της παγκόσμιας Ιστορίας. Σημαντικά μνημεία περνάνε στην λήθη του παρελθόντος με το πάτημα ενός πυροδοτικού κουμπιού.
Νέο θύμα του σκοταδισμού είναι ο ναός του Βάαλ-Δία στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Κτίριο του 1ου αι. μ.Χ. το οποίο καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό, για να προσφέρει στους μελλοντικούς μελετητές κι επισκέπτες του συγκεκριμένου τόπου, μία ευκαιρία να φανταστούν για το πόσο όμορφη κι ενδιαφέρουσα ήταν κάποτε η τοποθεσία αυτή.
Η ανθρωπότητα αποκόβεται πλέον από μία σημαντική ιστορική περίοδο. Τα ίχνη που διατηρούσαν άσβηστους αρκετούς σπουδαίους πολιτισμούς, χάνονται μια για πάντα. Κι όσο χάνεται η επαφή με το παρελθόν, τόσο λιγότερα είναι τα εφόδια που μας απομένουν στη πορεία μας προς το μέλλον.
Πονάω γι' αυτό το κομμάτι γης, του οποίου εξαφανίζονται με βίαιο τρόπο τα ίχνη του πολιτισμού του και ισοπεδώνεται για συμφέροντα άλλων...
Εγκλήματα στη γειτονιά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου