Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Οι υποκριτές του Παρισιού


Πρώτη φορά στα χρονικά, μία πολυπληθής ειρηνική διαδήλωση αμαυρώθηκε από εξουσιαστές, οι οποίοι έκαναν μία μικρή και τυπική πορεία σε έναν άδειο δρόμο του Παρισιού για να δηλώσουν μ΄αυτόν τον κουτοπόνηρο τρόπο το παρόν ενάντια ενός γεγονότος στο οποίο θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί. 
Όμως το θράσος τους δε μένει μόνο εκεί. Σε πρώτο πλάνο υπήρξαν πρόσωπα τα οποία οφείλουν να ντρέπονται για το πολιτικό ιστορικό τους ενώ κάποια απ' αυτά σύντομα θα νιώσουν την οργή του λαού. Ας αναφέρω μερικούς απ' αυτούς που βρίσκονταν στη πρώτη γραμμή, επιδιώκοντας μία θέση στο πλαίσιο του τηλεοπτικού φακού καναλιών κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων. 
Ο Νικολά Σαρκοζί το καλοκαίρι του 2010 φανέρωσε το ακροδεξιό του προσωπείο, γκρεμίζοντας καταυλισμούς των ρομά στην γαλλική ύπαιθρο, στέλνοντας αρκετούς απ' αυτούς στην Ρουμανία ενώ παράλληλα απειλούσε το Βουκουρέστι πως δε θα το δεχτεί στη Συνθήκη Σένγκεν αν δεν έκλείνε τα σύνορά του για να εγκλωβίσει Ρουμάνους τσιγγάνους στη βαλκανική χώρα. 
Πιο δίπλα από τον Ολάντ στεκόταν ο νεοναζί Νετανιάχου. Άραγε νιώθει περήφανος για την σφαγή που προκάλεσε το καλοκαίρι στη Λωρίδα της Γάζας με τα 2.500 θύματά του και κυρίως τα νεκρά και βαριά τραυματισμένα παιδάκια που άφησαν πίσω τους οι σφοδροί βομβαρδισμοί; Σε εκείνες τις πορείες γιατί δεν πήρε τον κώλο του να κατέβει κι αυτός στις ειρηνικές και δίκαιες πορείες που εκδηλώνονταν σ'ολόκληρη την Ευρώπη; 
Πιο πέρα περπατούσε ο Ραχόι. Για ποια ελευθερία του Τύπου μιλάει και υπερασπίζεται τη στιγμή που ετοιμάζεται να λάβει περισσότερα αντιδημοκρατικά μέτρα τα οποία θα φυμώσουν την ελευθερία του λόγου, τις διαδηλώσεις και κυρίως τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στην αστυνομική βία και την κρατική τρομοκρατία; Ήξερε άραγε για ποιο λόγο βρέθηκε στο Παρίσι χθες;
Ακριβώς δίπλα του ήταν ο δικός μας, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος με δηλώσεις του σχετικά με την Charlie Hebdo δέχτηκε την γαλλική κατακραυγή αλλά ο ίδιος δε δίστασε να περπατήσει στους δρόμους του Παρισιού και να κάνει δηλώσεις σε γαλλικά κανάλια. Όσο για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας είναι ευρέως γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού πληροφορείται κι ενημερώνεται από μέσα μαζικής ενημέρωσης πλήρως ελεγχόμενα από τους Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, Ψυχάρη, Αναστασιάδη κι λοιπά καθάρματα που έχουν πλουτίσει τα τελευταία χρόνια εις βάρος του ελληνικού λαού.
Κάπου εκεί βρισκόταν κι ο Ερντογάν. Η μεγαλομάνιά του μπορεί να συγκριθεί μ' αυτήν του Τσαουσέσκου. Πιθανότατα να έχουν και την ίδια κατάληξη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία πάνε περίπατο. Περίπατο έκανε κι ο Ερντογαν χθες. 
Μπροστάρης όλων αυτών των καθαρμάτων που ανέφερα προηγουμένως ήταν η Γερμανίδα Καγκελάριος. Η γυναίκα που έχει αφαιμάξει τη χώρα μας κι έχει γονατίσει τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο. Η υπεύθυνη της ευρωπαϊκής ύφεσης και της οργής που κοχλάζει στα γαλλικά προάστια και στις παραγκουπόλεις της Γερμανίας. Η πολιτικός που κατάφερε να γίνει πιο μισητή από την Μάργκαρετ Θάτσερ. Η καθοδηγήτρια η οποία είναι πλέον κόκκινο πανί για την υπόλοιπη Ευρώπη έτοιμη πια να δεχτεί την οργή που προκάλεσε τα τελευταία χρόνια με την τακτική της. 
Αυτοί λοιπόν ήταν κάποιοι από τους χθεσινούς "επίσημους" διαδηλωτές των χθεσινών εκδηλώσεων. 
Ντροπή τους! 

2 σχόλια: