Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η συναυλία της χρονιάς δεν έγινε στην Αθήνα!



Πραγματικά η συναυλία που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 στην πλατεία της Ιερισσού ήταν η συναυλία της χρονιάς για πάρα πολλούς λόγους. Δεν ήταν στο πλαίσιο της περιοδείας κάποιου από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Δεν ήταν ελεύθερη η είσοδος (Κόστιζε 5 ευρώ τα οποία θα πάνε στις τσέπες αυτών που τα χρειάζονται) και δεν διαφημίστηκε με τους συνήθεις συμβατικούς όρους μιας συναυλίας. Παρόλα αυτά κατάφερε να συγκεντρώσει (για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα - γιατί είχε ξαναγίνει) χιλιάδες κόσμο που πήγε και για να δει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες αλλά και για να διαμαρτυρηθεί. Δεν είναι εύκολο να δει κανείς σε μία συναυλία όλους αυτούς τους καλλιτέχνες, πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται στην πλατεία της Ιερισσού κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.
Εκτός από τους: Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Αγγελάκα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη, Παύλο Παυλίδη (&BMovies) και Ματούλα Ζαμάνη, στη σκηνή ανέβηκε και ο Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαΐνηδες, ενώ παρούσα με το δικό της τρόπο ήταν και η Ελληνοφρένεια. Γενικά, τα τελευταία χρόνια η μόδα των πολυσυλλεκτικών συναυλιών έχει περάσει. Αυτές γίνονται μόνο όταν έχουν χαρακτήρα αλληλεγγύης, συμπαράστασης, υποστήριξης και διαμαρτυρίας και οι συναυλίες αυτές είναι όλο και περισσότερες, για όλο και περισσότερους λόγους, ενώ τα ονόματα που ανακυκλώνονται είναι τα ίδια με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Η συναυλία στην Ιερισσό σίγουρα δεν ήταν η πρώτη συναυλία στην οποία κινητοποιήθηκαν κάποιοι καλλιτέχνες για έναν κοινωνικό σκοπό και από έναν έξω-καλλιτεχνικό παράγοντα. Προ καιρού είχε γίνει και η μεγάλη συναυλία της Αλεξίου στο Σύνταγμα για τις καθαρίστριες και πριν λίγο καιρό η συναυλία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα πάλι στο Σύνταγμα και τόσες άλλες μέσα στη χρονιά για να μαζευτούν τρόφιμα ή χρήματα για όσους τα έχουν ανάγκη.
Η συναυλία που είδαμε χθες όμως για πολλούς λόγους ήταν η συναυλία της χρονιάς, τις επόμενες μέρες λογικά θα ανέβει στο Youtube.
Ψάξτε να τη βρείτε και δείτε την!

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου