Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Καλό κι εκρηκτικό μήνα!


Κι εκεί που λες μπήκε επίσημα το καλοκαίρι και ήρθε η στιγμή να κανονίσω τα μπάνια μου και τις διακοπές μου, ξυπνάς κι βρίσκεις μέτωπα παντού. 
Η Μέση Ανατολή όχι απλά φλέγεται αλλά ανατινάζεται σε πολλά σημεία, θέτοντας σε κίνδυνο όλη τη γύρω γειτονιά. Για πρώτη φορά οι τζιχαντιστές δημιούργησαν δικό τους χαλιφάτο και το πανηγυρίζουν κρεμώντας τα κεφάλια των αντιφρονούντων στις δημόσιες λάμπες. Είναι περίεργη η εικόνα να παρακολουθείς την ίδρυση ενός νέου κράτους παίρνοντας εκτάσεις από τα εδάφη δύο άλλων (Συρία και Ιράκ) προκαλώντας έτσι την πρόωρη ίδρυση του Κουρδικού κράτους για να χει το Ισραήλ έναν συνεργάτη στη καρδιά των μουσουλμάνων. 
Από την άλλη στο Ισραήλ βρέθηκαν τα άψυχα σώματα των τριών εφήβων κι αμέσως ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας. Πολύ μου βρωμάει η συγκεκριμένη κατάσταση διότι οι Παλαιστίνιοι ποτέ δεν είχαν απαγάγει νεαρούς. Μπορεί να ανατινάζονταν μέσα σε μπαρ και χώρους με αρκετό κόσμο αλλά ποτέ δεν απήγαγαν παιδιά. Πολύ φοβάμαι πως είναι προβοκάτσια των Ισραηλινών οι οποίοι δεν είδαν με καλό μάτι την συμφιλίωση της Φατάχ με την Χαμάς. 
Κι ενώ στην Μέση Ανατολή χάνονται ζωές, στην Γαλλία συλλαμβάνουν τον Νικολά Σαρκοζί κι εμείς αναρωτιόμαστε πότε θα χτυπήσει η αστυνομία την πόρτα του Βενιζέλου (εδώ γελάμε). Εδώ όμως η αστυνομία ετοιμάζεται για τις νέες φυλακές τύπου Γ, καταφέρνοντας έτσι να γίνουν ακόμα πιο αντιπαθητική στον ελληνικό λαό.  
Ανοίγοντας όμως την τηλεόραση προβληματίζομαι με τις γεωγραφικές μου γνώσεις. Πιθανότατα η Ελλάδα να βρίσκεται πολύ μακριά από αυτά τα σημεία των εξελίξεων (πιθανότατα να βρίσκεται κοντά στην Νέα Ζηλανδία ή ανάμεσα στα Νησιά Γκαλαπάγκος και Νησί του Πάσχα) διότι οι περισσότεροι εδώ ασχολούνται με το αν έπρεπε ο Γκέκας να χτυπήσει το πέναλτι ή όχι...

Καλό μήνα λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου