Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Σχέσεις που δεν κρύβονται



Ματαιοπονεί η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι έριξε στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με τη Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενη ότι η περίπτωση Μπαλτάκου ήταν μοναδική, οφείλονταν δηλαδή σε δική του πρωτοβουλία οι συνομιλίες του με στελέχη των νεοναζι.
Το αποδεικνύει η επιστολή του «υπαρχηγού» και προφυλακισμένου Χρήστου Παππά προς τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, που αποκαλύπτει ότι συναντήθηκε επί μακρόν μαζί του στο ΥΠΕΞ αλλά και στο ιατρείο του δεύτερου. Και το επιβεβαιώνει δημοσίευμα της χρυσαυγίτικης εφημερίδας «Εμπρός» πως, σύμφωνα με την επιστολή Παππά, ήταν και άλλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία επαφών με στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να απομακρύνει τη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα Μπαλτάκου πριν από τις ευρωεκλογές. Με δικολαβίστικα επιχειρήματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να φέρει σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις σχέσεις Μπαλτάκου – Χρυσής Αυγής, που ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μαθημένος πλέον στον πολιτικαντισμό, προσπάθησε να προσάψει στον κ. Τσίπρα ότι φέρνει το θέμα στη Βουλή «προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία προτάσεων και προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ»!
Σαφώς έχει δίκιο η αντιπολίτευση να καταλογίζει στην κυβέρνηση προκλητική στάση απέναντι στους θεσμούς και τη Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ σιωπή, που το καθιστά συνυπεύθυνο. Είναι βέβαιο ότι φοβούνται τις αποκαλύψεις, δηλαδή τις στενές σχέσεις του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού με το ναζιστικό μόρφωμα και τις υπόγειες διασυνδέσεις μαζί του. Ετσι μόνο ερμηνεύεται η άρνηση της κυβέρνησης να συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Διότι θα γίνει γνωστό στο πανελλήνιο ότι η Νέα Δημοκρατία «πιέζεται» από τη Χρυσή Αυγή και ότι υπάρχουν μεταξύ τους πολλοί δίαυλοι επικοινωνίας και όχι μόνον η περίπτωση Μπαλτάκου. Ο τέως γενικός γραμματέας, μιλώντας στον ρ/σ 90,1 FΜ, συμφώνησε ότι πολύς κόσμος, ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να προσεγγιστεί ώστε να βρει στέγη, μια και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι φυλακή.
Εάν ο πρωθυπουργός δεν ξεκαθαρίσει τι γίνεται στο περιβάλλον του, θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στις εκλογές και την ίδια ευθύνη, ως συγκυβερνών, έχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα σταγονίδια πρέπει να εξαφανιστούν εάν θέλουν να αποκαλούνται δημοκρατική κυβέρνηση. Η τακτική της άρνησης να συζητηθεί το θέμα θα αποβεί τελικά μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, με σοβαρές επιπτώσεις στη συνοχή της αλλά και στη λαϊκή απήχηση. Ηδη γνωρίζουμε τη διείσδυση της Χ.Α. στον στρατό και στην αστυνομία και τώρα αυτή η διείσδυση αποδεικνύεται ότι γίνεται και στους πολιτικούς. Ο καθείς έχει πλέον το δικαίωμα να εικάσει όχι μόνο υπόγειες αλλά και φανερές σχέσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου