Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πλεόνασμα ρατσισμού



Κάποτε διαφημιζόταν (πιθανότατα μόνο στο εσωτερικό της χώρας μας) πως είμαστε μία παραδοσιακά φιλόξενη χώρα. Μάλλον αναφερόμασταν στην θαλπωρή που δείχνουμε στις επισκέπτες από τις ευρωπαϊκές χώρες που νιώθουμε πως είναι σε ανώτερα επίπεδα από μας διότι για τους μετανάστες των υποδεέστερων ασιατικών και αφρικανικών χωρών προσπαθούμε "να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο".
Η βία που ασκείται στα αστυνομικά τμήματα (και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ομόνοιας) είναι σε όλους γνωστή. Ένα γεγονός που παραδέχθηκε σήμερα στη Βουλή ακόμα κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος.
Πριν όμως ειπωθεί η παραπάνω άποψη του κ. Κουκουλόπουλου, ακούσαμε το ακροδεξιό παραλήρημα του Μιχελάκη, ο οποίος αναφερόταν για ανακατάληψη των πόλεών μας από τους μετανάστες. Αυτή ήταν η φασιστική δικαιολογία του ακροδεξιού υπουργού εσωτερικών για να υποστηρίξει το ρατσιστικό άρθρο 19 του κώδικα μετανάστευσης το οποίο τρομοκρατεί όλους τους μετανάστες που δικαιούνται να καταγγείλουν την άσκηση αστυνομικής βίας εναντίον τους.
Επίσης για το εθνικιστικό παράλληλο σύμπαν του υπουργού εσωτερικών, πραγματικά θύματα είναι οι λιμενικοί και όσοι φοράνε στολή. Δεν είναι τυχαίο πως τη στάση του υπουργού εσωτερικών την υποστήριξε θερμά ο Μάκης Βορίδης, αφού κι αυτός ξεκίνησε την "πολιτική" του καριέρα ως ένστολος παρακρατικός που κυκλοφορούσε με ρόπαλα και τσεκούρια στους δρόμους της Αθήνας.
Πραγματικά περιμένω τη στιγμή που ανέμελοι πια θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε. Ελπίζω να μην αργήσει κι άλλο διότι φοβάμαι πως η κατάσταση στο παρακρατικό σύστημα έχει γίνει ανεξέλεγκτη.
Όλοι γνωρίζουμε πως ούτε εμείς ως Έλληνες μπορούμε να βγάλουμε άκρη με την ελληνική αστυνομία. Η γραφειοκρατεία αλλά και η αλληλοκάλυψη των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας (μίας συμπεριφορά που έχουν κρατήσει από τους γερμανοτσολιάδες και τους δοσίλογους μέχρι τους βασανιστές της χούντας) μπορεί να εκνευρίσει και τον πιο υπομονετικό πολίτη και να περιπλέξει και τον πιο έξυπνο και σχολαστικό άνθρωπο. Αν εμείς που μιλάμε την ίδια γλώσσα τα βρίσκουμε σκούρα, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε σε πόσο δυσκολότερη θέση μπορούν να βρεθούν οι άμοιροι μετανάστες που από τη φύση τους δε θα μπορούν να συνεννοηθούν με κανέναν από μας.
Για να ράψουν λοιπόν οι ακροδεξιοί πολιτικοί, τα στόματα αυτών των ανθρώπων τους απειλούν με απελάσεις. Δε ξέρω ποια είναι η γενική κοινή γνώμη γι' αυτό το ζήτημα διότι έχουμε γεμίσει με ακροδεξιούς και νεοναζί, όμως ξέρω πολύ καλά πως το ελληνικό παρακράτος θα βρει παρόμοιες μεθόδους για να τρομοκρατήσει στη συνέχεια και τους Έλληνες πολίτες (αν και το χει κάνει ήδη με την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία στις πορείες του Ιουνίου του ΄11 και του Φλεβάρη του '12).
Πάντως βλέπουμε πως για μία ακόμη φορά το ακροδεξιό καθεστώς της χώρας μας χαϊδεύει τους ενστόλους. Από την μία τους ετοιμάζει δωράκια για το Πάσχα κι από την άλλη τους δίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων και άσκησης βίας.
Τι άλλο θέλουμε να δούμε για να καταλάβουμε πως η δημοκρατία σ' αυτόν τον τόπο έχει πεθάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου