Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Εκεί που οι ψηφοφόροι είναι λίγοι...




Το κράτος έχει χρέος να προσφέρει υπηρεσίες και διευκολύνσεις σε όλους τους κατοίκους του είτε αυτοί βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας είτε στο πιο απομακρυσμένο νησί ή βουνό. Γι' αυτόν τον λόγο πληρώνονται οι φόροι και τα χαράτσια.
Όμως όπως έχω πει και σε παλιότερες αναρτήσεις, αυτά τα συστήματα λειτουργούν σωστά σε πολιτισμένες χώρες. Εδώ είναι Ελλάδα.
Για ποιο λόγο λοιπόν να συντηρούμε μία ακτογραμμή που εξυπηρετεί 3.500 κατοίκους; Για τον υπουργό ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, είναι ένα ακριβό σπορ που δεν αξίζει για λίγες εκατοντάδες ψήφους.
Η στάση αυτή είναι περισσότερο προκλητική διότι στρέφεται ενάντια σε ένα νησί που είναι δίπλα στον ελλαδικό κορμό κι έτσι δεν κινδυνεύει από τους γείτονες. Όχι πως η μοίρα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου είναι καλύτερη. Όμως καλό είναι να παρατηρούμε αυτά τα σημάδια και την απαξιωτική στάση της ακροδεξιάς κυβέρνησης προς τους Ακρίτες για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως σε μελλοντικές αποσχιστικές τάσεις.
Τα σύνορα δεν είναι μόνιμα, κύριοι πολιτικοί. Το χει δείξει η ιστορία. Αλλά η ημιμάθειά σας σε πολλούς τομείς έχει αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη και οι συνέπειες της πολιτικής σας θα φανούν στο άμεσο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου