Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το "άλλο άκρο" του Σαμαρά


Τρία χρόνια έχουμε ζήσει τις ακροδεξιές κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νέας Δημοκρατίας (έχοντας την συμπαράσταση του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΔΗΜ.ΑΡ.). Αυτή η περίοδος μετράει γύρω στις τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες, τον μισό ελληνικό πληθυσμό βουτηγμένο στην κατάθλιψη και στην μιζέρια κι ένα αξιόλογο ποσοστό της νεολαίας ξενιτεμένο για ένα καλύτερο μέλλον.
Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ζούμε την έντονη παρουσία του νεοναζισμού στον πολιτικό και κοινωνικό μας χώρο, ο οποίος καταφέρνοντας να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο (με την βοήθεια του ελληνικού λαού φυσικά) απέκτησε τον αέρα του πολιτικού ασύλου, κάτι που βοήθησε να βαράει ανενόχλητα τους μετανάστες, τους αριστερούς, τους κομμουνιστές και τους αντιφασίστες. Απ' αυτήν την πλευρά μετράμε ήδη τέσσερις με πέντε θανάτους κι αρκετούς τραυματίες. 
Οι δύο παραπάνω παράγραφοι παρουσιάζουν το ένα επικίνδυνο άκρο της χώρας μου.
Σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού μας, το άλλο επικίνδυνο άκρο της Ελλάδος πραγματοποίησε μία δυναμική εμφάνιση, προχθές στην Θεσσαλονίκη. Πάνω από 35.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά, απαιτώντας την αποφυλάκιση των προφυλακισμένων κατοίκων της Ιερισσού. 35.000 φωνές δήλωσαν ένα βροντερό παρών για να εμψυχώσουν τους ανθρώπους που το κράτος τους έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτες και τους φέρεται με τον ανάλογο τρόπο, επειδή αντέδρασαν στα μεταλλεία χρυσού. 35.000 νέοι έδειξαν στον πρωθυπουργό και στο επιτελείο του, πως δε δέχονται άλλο την πολιτική τους. 
Αυτό το άλλο άκρο δεν φορούσε μαύρες μπλούζες. 
Αυτό το άλλο άκρο δεν απάντησε στις προκλήσεις του κράτους με μαχαιριές, ρόπαλα και μπουνιές.
Αυτό το άλλο άκρο δεν χαστούκισε ούτε έσπρωξε φωτορεπόρτερ.
Αυτό το άλλο άκρο δεν απείλησε κανέναν.
Αυτό το άλλο άκρο ζητάει σεβασμό και διάλογο. 
Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ένα ισχυρό χαστούκι στην ακροδεξιά πολιτική που έχει ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Με την πράξη τους αυτή, καλλιτέχνες και κοινό έδειξαν πως ο χώρος αυτού του "επικίνδυνου άκρου" σφύζει από παιδεία, σεβασμό, άποψη, γνώση, οικολογία και διάλογο. Αυτή τη νεολαία φοβάται η κυβέρνηση του Σαμαρά.
Επίσης, η χθεσινή συναυλία έδωσε μία απάντηση στους νεοναζί και τους φασίστες αυτού του τόπου, για το τι είναι πατριωτισμός. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με μία συγκινητική επιστολή αποστόμωσε όλους αυτούς τους εγκληματίες που στο όνομα του πατριωτισμού, εκμεταλλεύονταν, τρομοκρατούσαν, βίαζαν, χτυπούσαν και σκότωναν ανθρώπους. Αξίζει να την διαβάσετε την επιστολή εδώ)
Κι επειδή είμαι σίγουρος πως θα εμφανιστούν αρκετοί έξυπνοι να μου θυμίσουν για τις φωτιές της Marfin και για τη συμμορία με τα καλάσνικοφ, θα τους προλάβω, επισημαίνοντάς τους πως δεν συσχετίζω τους εγκληματίες του χώρου αυτού με τον υγιή κόσμο της Αριστεράς. 
Σίγουρα θα νιώσουμε κι άλλες όμορφες και συγκινητικές στιγμές από τους Σαλονικιούς, οι οποίοι μας έχουν αποδείξει την οικολογική και κοινωνική τους αλληλεγγύη σε αρκετές ειρηνικές διαδηλώσεις όπως τον περασμένο Μάρτιο που κατέβηκαν να διαδηλώσουν για τις Σκουριές, την ώρα που η κυβέρνηση μας μοίραζε μέσα από τις κυριακάτικες εφημερίδες, προπαγανδιστικά φυλλάδια (διαβάστε εδώ).
Για όλους εμάς που δεν έτυχε να 'μαστε παρόντες στην συναυλία αυτή, προσθέτω το παρακάτω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου