Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Καλό μήνα


Έλα να μπαίνουμε δυναμικά και στον Οκτώβρη. 
Ήδη ο μήνας μας υποδέχτηκε με βροντές! Δεν υπάρχει ένας που να μη ξύπνησε τα ξημερώματα από τις λάμψεις στον ουρανό.
Κι ενώ όλοι μας ετοιμαζόμασταν να πάμε για μία ακόμη μέρα στη δουλειά και να ακούσουμε από το ραδιόφωνο τις τελευταίες εξελίξεις με τους νεοναζί, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η υπερδύναμη του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες, κήρυξαν πτώχευση. Κι αντί να μας ανησυχεί το νέο ντόμινο που θα ακολουθήσει προς την Ευρώπη και φυσικά στην ήδη γονατισμένη χώρα μας, εμείς ασχολούμαστε με τις "ερωτικές" κλήσεις των χρυσαυγιτών και με τα σκουντήματα της Ζαρούλιας και τις ροχάλες του Κασιδιάρη. 
Η οικονομική κρίση, σε πολύ χειρότερη μορφή από εκείνην του 2007 με τρομάζει ακόμα περισσότερο από την σύλληψη των μελών της Χ.Α. Λες και η ιστορία κάνει παιχνίδια μαζί μας. Νιώθω πως ζούμε πλέον ξεκάθαρα μέρες του '30. Κι επειδή είμαι σίγουρος πως θα θεωρηθώ γραφικός, αν αναλύσω περισσότερο τις σκέψεις μου και τις προβλέψεις που έχω στο μυαλό μου για τις επόμενες μέρες, προτιμώ να σιωπήσω, περιμένοντας τα πρώτα σημάδια των εξελίξεων. Κάποιων εξελίξεων που τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια προτιμούν να μας κρύψουν, διότι εμείς έχουμε άλλα θέματα να λύσουμε, εσωτερικά. 
Μόνο που με τις εσωτερικές εξελίξεις, η ελληνική δημοσιογραφία ξεγυμνώνεται όλο και περισσότερο. Όπως για παράδειγμα χθες, που στην εκπομπή του Μεγκάλου καναλιού, το σιχαμένο γνωστό παπαγαλάκι Νίκος Πρετεντέρης, τα βρήκε σκούρα με τις θανατηφόρες ατάκες του Πουλικάκου. Το χρώμα του έχασε κι ο κουστουμαρισμένος νεοναζί, Μάκης Βορίδης. Η χθεσινή παρουσία του Πουλικάκου στα κανάλια ήταν μία όαση στο σκουπιδαριό που έχουμε φάει στην μάπα δύο βδομάδες τώρα. 
Μακάρι να εμφανιστούν κι άλλες προσωπικότητες σαν τον θείο Νώντα για να ξεφτιλίσουν τα παπαγαλάκια και τους φασίστες, χρησιμοποιώντας το δικό τους όπλο προπαγάνδας, το μικρόφωνο και την κάμερα (δυστυχώς η ανάγνωση κουράζει, γι' αυτό και βγάζω εκτός τη γραφή).
Δεν πρέπει να χρονοτριβούμε με αναμονές και υπομονή.
Οι μέρες κυλάνε γρήγορα. 
Σήμερα ζούμε την ιστορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου