Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Δεν υπογράφει ο Δήμαρχος Χίου τις διαθεσιμότητες δημοτικών υπαλλήλων



Δεν θα υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη ο Δήμαρχος Χίου που θα θέτει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους στο Δήμο, ενώ παράλληλα θα γίνει προσφυγή στα σχετικά δικαστήρια για να κριθεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου που αφορά τη διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου.
Στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, και ύστερα από αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων στους Δήμους του νομού Χίου, συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης το σχετικό θέμα. 
Εκτός του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αλέκου Γαϊτάνου, που ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να πράξει βάση παλαιότερων αποφάσεών του για το θέμα αυτό, μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ καθώς και εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων που το επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Πάντως στο θέμα της παραίτησης του Δημάρχου ή και των Δημοτικών Συμβούλων, διαφορετική θέση διατύπωσε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Μάρκος Σκούφαλος εκτιμώντας πως πρόκειται για μια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργεια. Αντίθετα ο επικεφαλής της Νέας Αντίληψης Γιάννης Χαλλιορής δήλωσε ότι είναι έτοιμοι στην παράταξή του να το πράξουν εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Να σημειώσουμε ότι αρχική πρόταση του Δημάρχου ήταν το θέμα να συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης και όχι στην αρχή.

Πηγή: http://www.chiosnews.com/cn3072013227100.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου