Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το success story του πρωθυπουργού



Όταν αυτοπαρουσιάζεσαι ως πρωθυπουργός μ' ένα πετυχημένο σχέδιο στο τσεπάκι, δεν μπορείς να παραδεχτείς για δεύτερη φορά (!) το λάθος σου. Ήδη μία ήταν αρκετή. Στην δεύτερη καίγεσαι.
Μπορεί ο κ. Σαμαράς να μην παραδέχεται το δεύτερο λάθος που έκανε, όμως γνωρίζει πως έχει χάσει πλέον την θέση του. Κι αυτό  όχι από εμάς, δυστυχώς, αλλά από τους από πάνω.
Φυσικά η αντίδραση του κόσμου, αλλά και το όπλο (το κρατικό κανάλι) που αξιοποιούν με επιτυχία οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, κατάφεραν να ταράξουν όχι μόνο τα ελληνικά νερά αλλά και τα ευρωπαϊκά. Πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες έχουν ταχθεί με το μέρος των εργαζομένων. Η απόφαση του Σαμαρά και του Κεδίκογλου δεν είναι καθόλου μα καθόλου δημοκρατική. Αυτό δεν αρέσει καθόλου τόσο στους Ευρωπαίους πολίτες όσο και στους Γερμανούς πολιτικούς. Αυτοί είναι που θα ρίξουν τον Σαμαρά (όπως είχαν κάνει με τον Παπανδρέου όταν ζήτησε δημοψήφισμα).
Η αναμπουμπούλα που έχει προκληθεί με τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται στις αλλαγές στάσεις των πολιτικών προσώπων. Χθες ο Σαμαράς απειλούσε σε εκλογές. Σήμερα είναι πιο συνεργάσιμος αλλά εγωιστικά σταθερός στην απόφασή του για την ΕΡΤ. Οι ουρές του, ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος προσπαθούν να πηδήξουν από το ναυάγιο όσο είναι νωρίς. Όμως ο κόσμος πλέον δεν ξεχνά. Οι ώρες τους είναι μετρημένες καθώς οι εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά
Πλέον ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του και για να την κρατήσει πρέπει να συνεχίσει με την ίδια ένταση τον αγώνα που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης.
Δεν αντιδρούμε για τις απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ξεσηκωνόμαστε για το άδικο των τριών τελευταίων χρόνων. Για την αυταρχική συμπεριφορά των τελευταίων κυβερνήσεων. Για την απάνθρωπη αστυνομική βία. Για τις απειλές των κυβερνώντων προσώπων με επιστρατεύσεις κι απολύσεις. Με τα χαράτσια. Με την ανευθυνότητα και την απάθεια των πολιτικών, ειδικά όταν μαθαίνουμε από τον διεθνή τύπο πως το ΔΝΤ είχε κάνει λάθος υπολογισμούς. Για όλα αυτά που έριξαν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας στα τάρταρα. Για όλα αυτά βγαίνουμε στο δρόμους με αφορμή την φασιστική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.
Γι' αυτό πρέπει να είμαστε απόψε όλοι στο Ραδιομέγαρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου