Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Καλό μήνα!


Ο νέος μήνας είναι αρκετά θερμός. Όχι στην κοιμισμένη μας Ελλάδα αλλά στον γείτονά μας. Η Τουρκία τις τελευταίες ώρες φλέγεται. Ο ξεσηκωμός ήρθε από ένα συμβάν στην Κωνσταντινούπολη ενώ τώρα έχει επεκταθεί σε Άγκυρα και Σμύρνη. Θυμίζει εποχές καλοκαιριού του '11 στην Αθήνα. Η μόνη διαφορά είναι πως στην Τουρκία υπάρχει ένα ιδιαίτερα σκληρό καθεστώς, για το οποίο πρέπει να χεις κότσια για να αντισταθείς. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως το αντίστοιχο indymedia κι άλλα αντικαθεστωτικά site της Τουρκίας έχουν πέσει. Όμως ο κόσμος δεν τα χει ανάγκη διότι βρίσκεται στους δρόμους. Η μάχη δίνεται εκεί κι όχι στα πληκτρολόγια των υπολογιστών. 
Μέχρι στιγμής ακούγεται πως υπάρχουν 4 νεκροί και 118 τραυματίες. 
Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης περνάνε το γεγονός αθόρυβα. Οι Τούρκοι διαδηλωτές, αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη την υποστήριξή μας. Και κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να πάρουμε σαν παράδειγμα την οργισμένη αντίδρασή τους κατά του συστήματος και να την συγκρίνουμε με τις δικές μας εμποροπανήγυρις που διοργανώναμε πριν δύο καλοκαίρια αλλά και τις απεργίες και πορείες μαϊμού που μας προσφέρουν οι πουλημένοι εργατοπατέρες. 
Καλή δύναμη και κουράγιο στους γείτονές μας.  



4 σχόλια:

  1. Στην Ιστανμπουλ

    Χαρά Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μυαλό και η ψυχή μας είναι πάντα εκεί...τουλάχιστον σε ότι με αφορά και ας μην γεννήθηκα εγω εκεί.. ην Πόλη τη νοιώθω σπίτι μου ενω την Αθήνα την αγαπώ

    Αλίκη Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή κυρία Χαρά Λουκάκου. Έχω αρκετούς φίλους Τούρκους οι οποίοι μ' είχαν πει κάποτε πως οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το όνομα Κωνσταντινούπολη από το Ιστανμπουλ. Αν εσείς θεωρείτε απαραίτητη την διόρθωση αυτή τότε θα το σεβαστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και στο...Λόντον, στο Παρί, στο Μπερλίν, στη Ρώμα, στην Νιού Υορκ. Αν θέλουμε διορθώσεις, να τις κάνουμε παντού......α, και να αρχίσουμε να λέμε "Αι Αθήναι", μιας κι αυτό είναι το όνομα της πόλης μας

    Μάρκος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή