Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η μέρα της Ευρώπης


Φέτος οι Ευρωπαίοι γιορτάζουν την μέρα της Γηραιάς Ηπείρου με σύνθημα, "Η Ευρώπη των πολιτών". Βάση αυτής της ημέρας, το ευρωπαϊκό site στο οποίο έχω την τιμή να δημοσιεύω ποικίλα άρθρα (πατήστε εδώ). Το site αυτό (http://one-europe.info), έχει έναν μη κομματικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Σκοπός του είναι να περνάει στους επισκέπτες τον ενθουσιασμό αρκετών νέων για τον τόπο τους, για την χώρα τους, και για όλη την ήπειρο. Στο site αυτό θα βρείτε άρθρα τα οποία αντανακλούν ότι έχουμε πετύχει από κοινού στην Ευρώπη ενώ παράλληλα προσφέρει τροφή για προβληματισμούς και σκέψεις σχετικά με το μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε.
Επ' ευκαιρίας της σημερινής μέρας θα ανατρέξουμε στο παρελθόν, όταν ο Jan Ottrand μας προσκάλεσε να γιορτάσουμε μακροχρόνια ευημερία και ειρήνη στην Ευρώπη. Σ' ένα άρθρο του μας γυρίζει στο 1950 και στην δήλωση του Schuman για την δημιουργία μας Ένωσης που θα απέτρεπε μελλοντικούς πολέμους.
Επιστρέφοντας στο παρόν, ο Christos Mouzeviris κοιτώντας πίσω στην μέρα αυτή, πιστεύει πως εξακολουθεί να σημαίνει πολλά μέχρι σήμερα, δίνοντας εξηγήσεις για τους λόγους που οφείλουμε να γιορτάζουμε μέχρι σήμερα τη μέρα αυτή χωρίς να χρειάζεται να τραγουδάμε την διάσημη "Ωδή της Χαράς".
Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται απ' όλους τους κατοίκους της ηπείρου. Ο καθένας με τον τρόπο του εμπλουτίζοντας το πολυμορφικό μωσαϊκό της Ένωσης. Κοιτώντας προς το μέλλον θα αναρωτηθεί κανείς, τι είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει αυτή η ποικιλομορφία και πόσα μπορεί να προσφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ποικιλομορφία αυτή βοηθάει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκή ολοκλήρωσης. Όπως λέει κι ο Santino Santinelli είμαστε "ενωμένοι στην πολυμορφία".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου