Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ποιος ευθύνεται τελικά για τον φασισμό;


Πρώτα απ' όλα, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, θέλω να ξεκινήσω το κείμενό μου, λέγοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι ένας επιπλέον λόγος που με κάνει να ντρέπομαι για το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και να ανησυχώ για το μέλλον αυτού του τόπου. Είναι ξεφτίλα για ένα κράτος, όπως το ελληνικό, να έχει τέτοιου είδους εκπροσώπους στη Βουλή. 
Για την συγκεκριμένη κατάσταση υιοθετώ μία άποψη που άκουσα χθες. Στη δημοκρατία όλοι έχουν λόγο, ακόμα και οι φασίστες. Στον φασισμό όμως τα στόματα κλείνουν και αρκετές ζωές χάνονται.
Παρ' όλα αυτά όμως κοιτάω λίγο πιο πέρα. Μόνο η Χρυσή Αυγή είναι εκπρόσωπος φασισμού εκεί μέσα ή υπάρχουν κι άλλα σταγονίδια; 
Θα βάλω το νεοναζιστικό κόμμα στην άκρη. Το γνωρίζουμε. Το χουμε αναλύσει χιλιάδες φορές. Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε το θέμα αυτό. Η απορία μου σχηματίζεται αλλού...
Η γενική στάση της Βουλής. Παρατηρώ καιρό τώρα την συμπεριφορά των εκπροσώπων μας μέσα στο κοινοβούλιο. Μεταξύ τους παίζουν έναν υπέροχο θεατρικό αντίλογο. Παρ' όλα αυτά περνάνε μία χαρά τα μέτρα που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και ξεπουλούν την Ελλάδα. Όλα αυτά για την τρικομματική κυβέρνηση. Από την άλλη έχουμε μία αντιπολίτευση που έχει χάσει την μπάλα από την ξαφνική δόξα του δευτεραγωνιστικού ρόλου. Οι Καμμένοι παραμένουν καμμένοι και το Κ.Κ.Ε. παραμένει στη δεκαετία του '60. Παρ' όλα αυτά το θαυμάζω για την πίστη που χει και την σταθερότητα της θέσης του. Δεν περιμένω όμως καμία λύση από τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν αρκετοί φασίστες. Τους γνωρίζουμε. Τους ειρωνευόμαστε. Τους κράζουμε αλλά ποτέ δεν τους έχουμε κατηγορήσει. Κι όμως. Αυτοί κινούν τα νήματα. Αυτοί κρύβουν το μαύρο τους παρελθόν κατηγορώντας έτσι την Χρυσή Αυγή. 
Δε ξέρω αν μπορώ να γίνω περισσότερο σαφής. Θα προσπαθήσω να το θέσω με πιο απλά λόγια. Τον τελευταίο καιρό έχουμε χάσει αρκετές ελευθερίες που είχαμε σαν λαός. Έχουν περαστεί μέτρα που μας έχουν πραγματικά υποδουλώσει ως ανθρώπους. Έχουμε κυβερνητικούς εκπροσώπους - μαριονέτες, οι οποίοι όχι μόνο δεν μας πείθουν αλλά μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Έχουμε όργανα καταστολής που ξεσπούν με μεγάλη βία στον λαό. Έχουμε μία παιδεία σάπια και ένα υγειονομικό σύστημα άρρωστο. Περπατάμε σ' ένα τεντωμένο σκοινί. Αν σπάσει ή αν χάσουμε την ισορροπία μας, θα βρεθούμε σε καταστάσεις περίεργες και επικίνδυνες. Και για όλα αυτά ευθύνονται όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής που μπήκε πέρσι στον πολιτικό στίβο. Παρ' όλα αυτά κι ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα ενίσχυσαν τον φασισμό και περιόρισαν την ελευθερία του πολίτη, κατηγορούν μόνο την Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας έτσι να διώξουν κάθε ευθύνη από πάνω τους, ρίχνοντάς την σε κάποιους επικίνδυνους και ηλίθιους νταήδες. 
Μπορεί η Χρυσή Αυγή να είναι η μόνη και η πιο γραφική εκπρόσωπος του νεοναζισμούς στην Ελλάδα, όμως ο φασισμός εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από τις τελευταίες κυβερνήσεις...
Εχθρός της δημοκρατίας δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου