Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ενδιαφέρουσες Χιώτικες πρωτοβουλίες



Χθες βράδυ, ο Χιώτης συγγραφέας Γιάννης Μακρυδάκης, μ' ενημέρωσε για μία πρωτοβουλία της 3ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (που έχει έδρα την Χίο) σχετικά μ' έναν καλλιεργήσιμο αγρό. Η 3η Ε.Β.Α. διαθέτει μία έκταση 2 στρεμμάτων με πηγάδι για να μετατραπεί σε ομαδικό ή δημόσιο λαχανόκηπο. Το χωράφι βρίσκεται μέσα στην Χώρα του νησιού, εκεί που είναι το Γοτθικό υποστατικό, πλησίον της ταβέρνας του Χότζα.
Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει είτε οικονομικά, είτε πρακτικά. Καλό είναι όποιος ενδιαφέρεται να απευθυνθεί προς την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων μιας και διανύουμε την εποχή των φυτεμάτων. Για πρώτη χρονιά θα μπουν αγοραστά φυτά.
Επίσης υπάρχει πληροφορία πως ενδέχεται η δημιουργία ενός λαχανόκηπου στην τάφρο του Φρουρίου, η οποία θα ποτίζεται από το πηγάδι της πίσω αυλής του δημαρχείου. Το πηγάδι είναι πάντα υπερχειλισμένο και τα νερά συνήθως χύνονται στο γεφυράκι της πύλης Ματζόρε. Με την πρωτοβουλία αυτή το νερό αυτό δεν θα πηγαίνει χαμένο.
Οι προτάσεις αυτές με βρίσκουν αρκετά σύμφωνο κι ευελπιστώ να ακολουθήσουν κι άλλες. Καλό είναι να πρασινίσουμε το νησί μας. Δεν αξίζει στη Χίο να υπάρχει μία ακόμη ελληνική τσιμεντούπολη.
Εύχομαι ότι καλύτερο στις προτάσεις της 3ης Ε.Β.Α. και του Δήμου Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου