Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Απεργήσαμε και σήμερα...


...κι αφού κάναμε την πορεία μας για μία ακόμη φορά στο Σύνταγμα, κι αφού κάποιοι βάρεσαν κάποιον επειδή τον πέρασαν για χρυσαυγίτη (αν κι αυτές τις ιστορίες τις βρίσκω αρκετά ηλίθιες και ψεύτικες, σίγουρα μετά από χρόνια θα τα θυμόμαστε αυτά και θα γελάμε), κι αφού κάψαμε λίγους κάδους, γυρίσαμε πάλι στα σπίτια μας και στις καφετέριες. Ο καναπές παραμένει καναπές και την  άνεσή του, δεν την αφήνει κανείς με καμία δύναμη. 
Ειλικρινά έχω την περιέργεια να μάθω πότε θα πάρουμε χαμπάρι το πόσο μαλάκες είμαστε!
Αυτές οι απεργίες δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μικρό ξεμπούκωμα ενός καζανιού που ποτέ δε θα σκάσει. Και γι' αυτό είμαι σίγουρος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Βουλγαρία. 
Στη γειτονική μας χώρα, που πολλοί μέχρι πρόσφατα παρακαλούσαν να μη φτάσουμε στο επίπεδό της, έδειξε πως έχει πολιτικούς με κότσια. Ένα χαρακτηριστικό που λείπει στον ελλαδικό χώρο. Δεν πρέπει να πιστεύουμε πως οι δικοί μας πολιτικοί έχουν κότσια όταν εμείς ως λαός δεν τα έχουμε (ας μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη). Οι μαλάκες εκλέγουν μαλάκες. Τελεία και παύλα.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στο Σύνταγμα (μιας και οι άνεργοι κάθονται ακόμα στα σπίτια τους, αλλιώς όλο το κέντρο θα ήταν γεμάτο)για μία ανούσια απεργία (η σημερινή απεργία δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης) στην γειτονική μας χώρα, μία αύξηση του ρεύματος έριξε την κυβέρνηση. Η απομάκρυνση του υπουργού οικονομικών δεν κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν. 
Ο Μπόρισοφ έκανε μία ιδιαίτερη δήλωση που για μένα χτύπησε ως καμπανάκι στα  αυτιά μου: "Δεν θα συμμετέχω σε μία κυβέρνηση, υπό την οποία η αστυνομία δέρνει το λαό". 
Αν τον είχα μπροστά μου θα του έσφιγγα το χέρι. Παρ' όλα αυτά εμείς εδώ θα συνεχίσουμε τον ρόλο του μαλάκα. Θα μας βγάζουν οι εργατοπατέρες σαν πρόβατα στους δρόμους μία μέρα, θα τρώμε το ξύλο της αρκούδας, θα μας λέει μετά ο κάθε Βορίδης και Γεωργιάδης πως η αστυνομία καλά κάνει κι επιβάλλει τη τάξη με φασιστικό τρόπο και με κατεβασμένα αυτιά θα γυρίζουμε πάλι στις δουλειές μας.
Κάποτε μου έλεγαν στη Γαλλία πως η νέα επανάσταση της Ευρώπης θα ξεκινήσει στην Ελλάδα. Ακόμα γελάω...

1 σχόλιο:

  1. Χμ... Όλα καλά αυτά, αλλά λείπει το βιογραφικό του Μπορίσοβ να συμπληρωθεί η ωραία εικόνα....

    Ηλίας Προβόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή