Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Γράμμα προς τον κύριο Ανδρουλάκη


Αξιότιμε κύριε Μίμη Ανδρουλάκη, 

μέχρι σήμερα σας είχα σε μεγάλη εκτίμηση. Οι ομιλίες σας τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στις παρουσιάσεις βιβλίων, μου κέντριζαν την προσοχή και σας άκουγα με μεγάλο ενδιαφέρον. 
Αξιόλογες μου φαίνονταν και οι συζητήσεις που αναπτύσσατε τα τελευταία πρωινά στο Βήμα FM, μαζί με δύο δημοσιογράφους (τους οποίους θεωρώ μεγάλους γλύφτες και κακούς στο ρόλο τους) για τους οποίους δε θυμάμαι τα ονόματά τους. 
Όλα αυτά μέχρι σήμερα. 
Μία μέρα αφότου ψηφίσατε κι εσείς το τρίτο μνημόνιο, αποφασίζετε να ανεξαρτητοποιηθείτε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πάντα σε κάθε ναυάγιο το σκάνε πρώτα τα ποντίκια και στη συνέχεια οι αρουραίοι για να ακολουθήσουν έπειτα οι ναυτικοί και στο τέλος ο καπετάνιος. Εσείς κύριε Ανδρουλάκη ανήκετε στους αρουραίους μιας και είχατε το θάρρος (ή το θράσος) να μείνετε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά την αποτυχία του, ζώντας την συντριβή του στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου. Παρόλα αυτά εκλεχθήκατε βουλευτής μ' αυτό. Βλέποντας λοιπόν το τέλος του κόμματός σας αρχίσατε καιρό τώρα να διαλαλείτε την αριστερή σας φύση. Την ίδια αριστερή φύση που έχει ο Παπουτσής, ο Σκανδαλίδης και άλλες παλιοσειρές του κόμματος απ' το οποίο φύγατε. 
Κι αναρωτιέμαι. Με όλο μου το σεβασμό σας ρωτάω ωμά, "Πόσο μαλάκες μας θεωρείτε κύριε Ανδρουλάκη; Χθες ψηφίσατε υπέρ της ταφόπλακας της ελληνικής κοινωνίας και σήμερα αποφασίζετε να κάνετε αντιπολίτευση στα μέτρα αυτά; Είστε τραγικός." 
Όλη η καλή εικόνα που είχα σχηματίσει για σας, γκρεμίστηκε το πρωί κατά τις δέκα με έντεκα που σας άκουγα στο ραδιόφωνο. Κύριε Ανδρουλάκη πάρτε το χαμπάρι. Αριστερός ήσασταν κάποτε. Δε διαφωνώ. Όπως αριστερός ήταν και ο Πάγκαλος με τον οποίο δε μιλιέστε. Το σύστημα σας σάπισε. Τα όμορφα λόγια που λέγατε κάποτε για το συμφέρον των συμφοιτητών σας και μετέπειτα της ελληνικής κοινωνίας, έχουν στραφεί τώρα για το συμφέρον της τσέπης σας και της αλαζονείας σας. Το ότι φωνάζετε με πάθος πως είστε αριστερός, είναι σημάδι του κομπλεξισμού και της ανασφάλειας που νιώθετε διότι πολύ απλά δεν είστε πια αριστερός. Πάρτε το χαμπάρι. 
Όσο για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα είναι μεγάλο λάθος αν σας δεχτεί στους κόλπους του. Θα δώσει κάθε δικαίωμα σε κάθε αντίπαλο να το αποκαλεί ως το νέο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και θα χει δίκιο. 
Καλό θα ήταν να αποσυρθείτε μετά από αυτό το δούλεμα που μας ρίξατε. Ασχοληθείτε με την συγγραφή. Είστε πολύ καλός εκεί. Μην μπλεχτείτε ξανά στα κοινά. Είστε κι εσείς επικίνδυνος. Σας κατατάσσω με μεγάλη μου λύπη κι απογοήτευση στη κατηγορία του Νεοέλληνα. 
Κλείνοντας θα ήθελα να σας αφιερώσω κι εγώ ένα τραγούδι που άκουσα στην εκπομπή. Δώστε έμφαση στους στίχους. 

Καλή τύχη κύριε Ανδρουλάκη

3 σχόλια:

  1. ΜΙΜΗ, ΣΑΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΡΓΗΣΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΜΕΤΑΞΕΤΑΣΤΕΟΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΣΟΥ ΕΛΑ ΑΥΡΙΟ....ΤΟΝ ΓΑΠ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ, ΟΠΙΣΘΕΝ...ΚΑΙ.....(ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ).....ΡΑΜΟΛΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ.

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγιστος πολιτικος σαλταδορος, ο συνονοματος (για να μην τον χαρακκτηρισω χειροτερα κ' προσβαλλω τις λειτουργους του αρχαιοτερου επαγγελματος...), οπως κ' η "αρχιεπαναστατρια" Μαρια Δαμανακη. Προσωπικα, δεν εξεπλαγην διολου απο τη σταση του. Τον παρακολουθω παρα πολλα χρονια. Ειναι εξαιρετικος για πολιτικες αναλυσεις καφενειου ή για ιστορικες αναδρομες & ΤΠΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! Αντιγραφει τις οικονομικες θεωριες του Krugman & νομιζει πως περνιεται για διανοουμενος... Πουυυυ; Στην εποχη του διαδικτυου, οπου η προσφορα γνωσης ειναι αστειρευτη & διαχυτη... Απ' τη σταση του Κουβελη απογοητευτηκα ΠΛΗΡΩΣ, ομως. Μια χαρα τον ξεφτιλισε η Παπαρηγα! Δε μπορει να δηλωνεις παρων στο νομοσχεδιο & να συμφωνεις στην ψηφιση του προϋπολογισμου. Εισαι πολιτικος απατεων κυριε... ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ φιλε...

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιό σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο Δημήτρη. Καλύπτει κάποια κενά που άφησα στην ανάρτηση. Πλήρης απογοήτευση ακόμα κι από τους ανθρώπους που έχουν μία υποτυπώδης βάση. Το μεγάλο τσίρκο συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή