Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κίνημα 18 Αυγούστου




Στις 18 Αυγούστου του 2012 η Χίος καταστράφηκε ολοσχερώς. Το χέρι του εμπρηστή δεν έδρασε μόνο του. Όσα και να μας πουν για παρανοϊκούς πυρομανείς ή για ξένο δάκτυλο, είναι κενά περιεχομένου και τροφή για αφελείς υπνωτισμένους της παλαιάς εποχής. Την Χίο την αφάνισε η επί δεκαετίες στοχευμένη στην «ανάπτυξη» και στην προσέλκυση επενδύσεων και χρήματος πολιτική, η οποία απαξίωσε και δεν φρόντισε ποτέ να διαφυλάξει τον πραγματικό πλούτο του νησιού που είναι η φυσιογνωμία του, το φυσικό και πολιτισμικό του κεφάλαιο.
Τη Χίο την αφάνισαν ξανά, δυο αιώνες μετά τις ορδές του Καρά Αλή, οι τοπικοί της πολιτικοί άρχοντες, οι οποίοι βεβαίως αναρριχήθηκαν στα αξιώματά τους ευνοημένοι από το σάπιο πλέον πολιτικοκοινωνικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία, την διεθνή απαξίωση και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των φυσικών της πόρων.
Το Κίνημα 18 δημιουργήθηκε και οργανώνεται από πολίτες που έφτασαν πλέον στο σημείο να φωνάξουν ότι δεν πάει άλλο. Είναι ένα κίνημα πολιτών που έχει στόχο να γυρίσει σελίδα στην πολιτική και κοινωνική ιστορία του νησιού, να υποστηρίξει σθεναρά τον σεβασμό προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Να βάλει τέλος στην καταστροφική ανάπτυξη του γιγαντισμού που έως τώρα ευαγγελίζονταν οι αυτόκλητοι σωτήρες του τόπου και να μιλήσει με άλλους όρους, για ευημερία με έργα μικρής κλίμακας, με ανάδειξη όλων των ιδιαιτεροτήτων και των δυνατοτήτων του τόπου και με στήριξη της μικρής, πρωτότυπης και παραγωγικής επιχειρηματικότητας. Το Κίνημα 18 είναι ένα κίνημα πολιτών που θα «επενδύσει» στην μόρφωση των νέων αλλά και στην αφύπνιση των συνειδήσεων των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών, για να σταματήσουμε όλοι μαζί οριστικά την παράνοια της καταστροφής που έως τώρα θεωρούνταν ανάπτυξη.
Το Κίνημα 18 θα έχει από δω και μπρος λόγο και δράση. Θα αντιπαλέψει κάθε μορφή «ανάπτυξης» που έρχεται από την πρότερη, καταστροφική εποχή, θα προτείνει τρόπους και δράσεις για την ευημερία των κατοίκων του, θα υπερασπίζεται σθεναρά το φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο της Χίου, θα προσπαθήσει να διαμορφώσει κοινωνικούς όρους και προϋποθέσεις που θα αποδείξουν στο μέλλον ότι η θυσία της Χίου στις 18 Αυγούστου 2012 δεν πήγε χαμένη. Ότι κάτι άλλαξε. Καλούμε τους πολίτες της Χίου να γίνουν κοινωνοί και συμμέτοχοι στο Κίνημα 18 επικοινωνώντας με το μέηλ μας. Εκδηλώσεις και ομιλίες που οργανώνονται σε Χίο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αργότερα και σε άλλες ελληνικές πόλεις, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:  http://www.kinima18.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου