Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ε.Ε. δηλαδή Ελληνική Ένωση


Ο κόσμος έχει αρχίσει να τρομάζει. Τα σάπια αλλά ακόμα κοφτερά δόντια ενός καπιταλιστικού συστήματος που έχει ήδη αποτύχει σε τόσες χώρες, έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αστικές τάξεις.
Οι πολίτες της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής αρχίζουν να νιώθουν το κίνδυνο να έρχεται κοντά τους. Το οικονομικό, πολιτικό και κατασταλτικό πείραμα στην Ελλάδα καλά κρατεί... Μετά από κάθε διαδήλωση νιώθουμε όλο και πιο αδύναμοι στο να σταματήσουμε το έργο του Κεφαλαίου. Το πείσμα όμως μεγαλώνει κι αυτό είναι σημαντικό.
Ο Μίκης Θεοδωράκης καθώς και άλλοι κρατούμενοι και θύματα βασανισμού της χούντας λένε πως τους έδινε δύναμη ο κόσμος. Ο κόσμος επίσης τους την έπαιρνε πίσω όταν αδιαφορούσε.
Έτσι και μεις. Τόσο καιρό στους δρόμους και στα δακρυγόνα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το μένος των Ευρωπαίων, οι οποίοι από τις κυβερνήσεις τους και τα δικά τους μέσα ενημέρωσης είχαν μία ανθελληνική στάση.
Σα να άλλαξε όμως αυτό.
Την αρχή την ένιωσα από έναν Γάλλο στο Bios την προηγούμενη Τετάρτη ο οποίος επενέβει στην κουβέντα με την εξής απορία. Το όραμά της Ευρώπης ήταν και είναι η Ένωση; Που εφαρμόζεται όμως; Οι Γάλλοι είναι σε χειρότερη μοίρα από τους Έλληνες. Δε το γνωρίζουν. Και όταν το μάθουν θα ναι πολύ αργά.
Κι όμως μάλλον ξύπνησαν. Δεν άντεξαν αρκετοί να βλέπουν μία Ευρωπαϊκή χώρα να μετατρέπεται σε τριτοκοσμική από τις κυβερνήσεις τους.
Δε φταίει απαραίτητα ο ελληνικός λαός για την όλη κατάντια.
Δεν του αξίζει να περνάει τόσα δεινά.
Έχουμε όλοι ευθύνη στην κατάσταση που επικρατεί.
Όπως έχουμε όλοι δικαίωμα στο όνειρο.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που κατέβηκαν στους δρόμους και μας έδωσαν κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο.
Μακάρι να παραδειγματιστούν κάποιοι Έλληνες που εξακολουθούν να κάνουν επανάσταση από τον καναπέ και τα πληκτρολόγια.


19 σχόλια:

  1. χαιρόμαι που καποιοι πηραν κουραγιο απο αυτο το ανεκδοτο

    Ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxa Το σύνθημα που ο κάθε περήφανος 'Ελληνας αγωνιστής θα λατρέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποδέχομαι και εκφράζω κι εγώ την ίδια ειρωνεία απέναντι σε πολυεθνικές που βγάζουν το φιλελληνικός τους συναίσθημα για να κερδίσουν λίγα εκατομύρια παραπάνω. Όμως δεν ευχαριστώ αυτούς αλλά τους απλούς πολίτες που πλέον αλλάζουν στάση απέναντι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο μπιλ γκειτζ θα δωσει σπερμα για την ελλαδα. η κειτ του πριγκιπα της αγγλιας θα κανει τεχνιτη γονιμοποιηση με το σπερμα του γκειτζ και το παιδι θα το δωρησουν στην ελλαδα για να λυσει το προβλημα με τα λεφτα που θα βγαζει ενα παιδι-πριγκιπας-θαυμα!

    Δημήτρης Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοιταξε. τα εχουμε μασησει πιο κατω απο προχθες. οι πολιτες εχουν καλες προθεσεις, αλλα οποιος εχει εστω και λιγη εμπειρια με τις διαδηλωσεις, ξερει οτι υπαρχουν τετοιες και τετοιες. υπαρχουν οι αγωνιστικες και διαδηλωσεις αλληλεγγυης και υπαρχουν οι φιλανθρωπικες. αυτες δηλαδη που γινονται για τους υπαναπτυκτους και αδικημενους για να τους δωσουμε "ευκαιριες" και ψωμι. αυτο το κινημα εχει μια μελισταλακτη φιλανθρωπικη γευση και ειναι θεμα γουστου της "γλωσσας" του καθενος το πως θα το δεχτει..αν γινουν συνηθεια αυτου του ειδους οι διαμαρτυριες, τοτε δεν ξερω ειλικρινα αν αυτο βοηθαει σε τιποτα, περαν του να κανει τον κοσμο να μας λυπηθει και να μας στελνει φαι...γουστα αυτα και εξαρταται τι περιμενει κανεις.

    Ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι θα πει "δωστε μια ευκαιρια στην ελλαδα"...ΠΟΙΟΣ θα την δωσει και σε τι μορφη;

    Ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εδω το λεμε ακομα δεν αρχισαν αυτα και προβλεψαμε το σημερινο συνθημα του γιαχου

    Ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι πολίτες αλλάζουν στάση απέναντι στην Ελλάδα, όπως αλλάζουν στάσεις και τα λεωφορεία, συνεχώς, ανάλογα που θα τα πάει ο οδηγός, τουλάχιστον αυτό λένε τα ΜΜΕ αν έχεις παρακολουθήσει καθόλου τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, κανείς δεν κατακρίνει τους πολίτες και μπράβο τους που υποστηρίζουν την χώρα μας, αλλά τέτοιου είδους υποκινούμενες ελεημοσύνες μόνο για καλό δεν είναι αν σκεφτείς ποιοι τις οργανώνουν

    Γιάννης Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού και εμείς αυτό που λέμε κυρίως και βγαίνει έξω, είναι ότι πεινάμε και αυτοκτονάμε απο την πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε ξέρω για σας αλλά εγώ από την τελευταία βδομάδα έχω να κρατήσω δύο καλά στοιχεία. Πρώτον. Την Κυριακή στο Σύνταγμα ενώ μας ρίχνανε δακρυγόνα δε σπάγαμε, όπως άλλες φορές, αλλά επιμέναμε και μέναμε στο ίδιο σημείο. Ίσως την επόμενη βδομάδα να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Και δεύτερον ότι οι Ευρωπαίοι μαλακώνουν. Όχι οι κυβερνήσεις. Αλλά ο λαός. Αυτό εμένα προσωπικά μου δίνει κουράγιο. Βασικά είναι πως το εκλαμβάνει κανείς και με ποιό τρόπο το βλέπει. Σέβομαι τις απόψεις σας. Με εκνευρίζει που πολυεθνικές εκμεταλλεύονται την κατάσταση της Ελλάδος για διαφήμιση αλλά πρέπει να δώσουμε βάση στο ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να αναγνωρίζουν τις θυσίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποιος λαος; τα δεκα ατομα εδω κι εκει; για ελα να δεις τι λεει ο "λαος"...καποιοι θα μας λυπουνται, οι αλλοι μας βλεπουν σαν κατσαριδες, και ενας δυο ξερει τι παιζει και αυτος θα επρεπε να φωναζει "give as PIIGS a change"

    Ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και αυτα δεν τα λεω για να παρω το "θαρρος" απο τους ανθρωπους, αυτο δηλαδη που τους δινει η υποστηριξη απο εξω, αλλα επειδη κατα τη γνωμη μου μονο σε μας μπορουμε να βασιστουμε και σε καποιους ριαλ φιλελληνες. και να μην περιμενουμε....

    Ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ' αυτό που λες συμφωνώ απόλυτα. Δε περιμένω από τους άλλους λαούς να με βγάλουν από την κατάσταση που βρίσκομαι. Αλλά πραγματικά μου δίνουν κουράγιο και μία ώθηση την επόμενη φορά να μπουκάρω μέσα στην Βουλή. Ένα "τσακ" είναι πλέον για να το πετύχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ναι σίγουρα και μην ξεχνάς επίσης ότι πρέπει να στηρίζεστε στους Κρητικούς χαχαχαχαχαχχαχα

    Γιάννης Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν η Κρήτη ανεξαρτοποιηθεί ίσως να μας χορηγήσει κανένα δάνειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγω θα εβγαινα απο τσαντιλα για το σημερινο συνθημα να σπασω κατι...οποτε το αποτελεσμα μετραει. αλλος χαιρεται που το λυπουνται και βγαινει και τα σπαει, και αλλος τα σπαει απο τσατιλα..το θεμα ειναι να σπαει...

    Ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το θέμα δεν είναι να σπας. Ο στόχος είναι να διώξεις την σαπίλα και να θέσεις νέα θεμέλια για κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οταν η Κρήτη ανεξαρτητοποιηθεί θα γίνει σαν την Κύπρο και γιαυτό δεν θέλω να ακούω τέτοιες παπαριές ούτε για αστείο αυτά είναι διχαστικά και δεν βοηθούν κανένα.

    Γιάννης Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εγω απο οτι ξερω απο εγκυρες πηγες για να "διωξεις την σαπιλα και να θεσεις καινουρια θεμελια" χρειαζεσαι περιπου 100 κιλα δυναμιτη

    Ανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή