Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Καλλιτεχνικό ζευγάρι...


Πόσο όμορφο ακούγεται αυτό σαν τίτλος. Καλλιτεχνικό ζευγάρι. Δεν μοιράζονται μόνο την καθημερινότητα, τις στιγμές και την ρουτίνα της ζωής αλλά και την πνευματική και καλλιτεχνική ανησυχία και δημιουργικότητα
Ένα ιστορικό ζευγάρι ήταν ο Ντιέγκο Ριβέρα και η Φρίντα Κάλο. Εκείνη τη περίοδο πετυχημένος και γνωστός ήταν ο Ριβέρα. Με την πάροδο του χρόνου η τέχνη της Κάλο έμεινε γνωστή (κάτι στο οποίο βοήθησε και η ταινία με την ζωή της).
Νομίζω πως τις μέρες μας είναι σπάνια τα δημιουργικά ζευγάρια. Δεν οφείλεται μόνο στη μείωση του πνευματικού επιπέδου και της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας. Φταίει και η διάλυση των ανθρώπινων σχέσεων, οι οποίες περνάνε μία κρίση αντίστοιχη με την οικονομική.
Πόσο τυχερός μπορεί να νιώθει κανείς όταν συμπεριλαμβάνεται σε μία αντίστοιχη σχέση. Πόσο τυχερός μπορεί να νιώθει κάποιος όταν πιστεύει πως μπορεί να δημιουργήσει.
Τότε ήταν ο Ριβέρα με την Κάλο που ζήσανε έναν παθιασμένο έρωτα και μέσα από αυτήν την σχέση δημιούργησαν υπέροχα έργα τέχνης. Ήταν και οι πολιτικές εξελίξεις της εποχής εκείνης που τους το επέτρεψαν αυτό...
Μία σχέση έντονη και δημιουργική.
Και όλα αυτά ξεκίνησαν σαν σήμερα πριν από 125 χρόνια όταν γεννήθηκε ο Ντιέγκο Ριβέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου