Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στην Γαλλία το βουλώνουν...


Παρέμβαση σε ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη στη... by funked00


Στην Ελλάδα γιατί δε συμβαίνει αυτό;
Παρατηρούμε πως πολλοί πολιτικοί που πηγαίνουν στο εξωτερικό για ομιλίες ή εκδηλώσεις, έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους που έχουν γνώσεις της κατάστασης που περνάει ο κόσμος τις μέρες μας και έχουν το θράσος να τους μιλήσουν έξω από τα δόντια.
Εδώ στην Ελλαδίτσα και στα ελληνικά κανάλια και ραδιόφωνα όλοι τους γλύφουν τα αυτιά. Και δυστυχώς κανένας δεν τους έχει μιλήσει κοφτά και αληθινά.
Και δε μιλάω για χρήση υβριστικού λεξιλογίου.
Μπορεί με έξυπνες ερωτήσεις να τους χλομιάσει.
Μπορεί με έξυπνες ατάκες να τους δέσει την γλώσσα κόμπο.
Μπορεί με ειλικρίνεια και ηρεμία να τους στριμώξει στην γωνία και να τους αναγκάσει να το βουλώσουν.
Να πάψουν να χρησιμοποιούν αυτόν τον ξύλινο λόγο που τους έχουμε μάθει τόσα χρόνια στα ελληνικά κανάλια να μας πρήζουν με τα ίδια και τα ίδια.
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε μία σκηνή στο βίντεο. Ένας Γάλλος την ρωτάει για την είσοδο της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση. Η Μπακογιάννη του απαντάει πως δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά. Στην Ελλάδα αυτή η κουβέντα θα τελείωνε εκεί. Όμως εκεί η νεολαία δεν εφησυχάζεται. Αμέσως την ξεμπρόστιασε.
Δε γίνεται να λέτε πως δε παίρνετε στα σοβαρά την ακροδεξιά στην Ελλάδα όταν εσείς η ίδια της έχετε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης..
Με την μαλακία που μας τρώει στο να μη τους την μπαίνουμε έχουν πάρει αυτό το θάρρος (ή καλύτερα θράσος) και μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Ακόμα και ο Χρυσοχοΐδης βγήκε και μιλούσε τόσο τραγικά που με αναγκάζει να εύχομαι να μου δοθεί μια στιγμή να έχω έναν από αυτούς απέναντί μου, να τον ακούω να λέει την κάθε ηλιθιότητα που θα κατεβάζει από το μυαλό του και να τον διακόπτω λέγοντάς του: "Μα καλά, πόσο μαλάκας είσαι; Για πόσο μαλάκες μας περνάς; Τι είναι αυτά που λες; Πες την αλήθεια. Πάρε μια ευθύνη. Δε θα το κουνήσεις από δω αν δεν μιλήσεις σωστά και αντρίκια.".
Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα απλά κουνάμε το κεφάλι και ακούμε την κάθε βλακεία τους...
Ίσως επειδή ισχύει αυτό που λέμε όλοι μας αλλά δε το παραδεχόμαστε. Εκεί είναι Ευρώπη. Εδώ είναι Βαλκάνια. Μπάτε σκύλοι αλέστε.
Αρκετοί μπορεί να θεωρούν αυτό το μπάχαλο μαγκιά...
Ας το χαρούν λοιπόν...
Ας κρυφτούν όμως και από ντροπή, αν έχουν λίγη ΤΣΙΠΑ μέσα τους μετά τα δάκρυα της Ιταλίδας υπουργού κατά την διάρκεια του λόγου που ανακοίνωνε τα μέτρα λιτότητας της χώρας της.
Ευτυχώς το φιλότιμο δε χάθηκε.
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Καλή συνέχεια στους αγώνες της καθημερινότητάς μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου