Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

4. Vera & 5. Bring the boys back home



Does anybody here remember Vera Lynn
Remember how she said that
We would meet again
Some sunny day
Vera! Vera!
What has become of you
Does anybody else in here
Feel the way I do.

Μέσα στην μοναξιά του ο ήρωας γυρνάει στο παρελθόν. Την εποχή του πολέμου. Ξαναβιώνει την απώλεια του πατέρα του, αναζητώντας το φάντασμά του στους σταθμούς που επιστρέφανε οι στρατιώτες από τον πόλεμο.
Το συγκεκριμένο συγκινητικό και αντιπολεμικό τραγούδι αναφέρεται στην αντίστοιχη Βέμπο της Αγγλίας, την Vera Lynn, η οποία έλεγε μέσα από τα τραγούδια της ότι θα ξανάρθουν ηλιόλουστες μέρες.
Σ' αυτήν την προσωπικότητα ο ήρωας θέτει το ερώτημα, αν ο κόσμος που τον περιβάλλει νιώθει τα ίδια που νιώθει κι αυτός...

Bring the boys back home.
Bring the boys back home.
Don't leave the children on their own, no, no.
Bring the boys back home.

Το αντιπολεμικό συναίσθημα γίνεται πιο έντονο στη συνέχεια όπου όλος ο κόσμος με μία φωνή ζητάει να γυρίσουν τα "παιδιά" πίσω. Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση μιάς και οι λίγες λέξεις του τραγουδιού παρουσιάζουν ξεκάθαρα μία τεράστια αλήθεια...

5 σχόλια:

  1. Καπου εχω και την ταινια στη γαλλικη βερσιον.....
    Μαρίνα Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε μου είχες δώσει σε βιντεοκασσέτα τη συναυλία του Γουότερς στο Βερολίνο το 1989. Απευθείας σύνδεση με μισή ώρα καθυστέρηση και στη μέση του θεάματος ειδήσεις της κρατικής τηλεόρασης με πρώτες μούρες τον Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου και τον Φλωράκη... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χαχα! Ειδες τι ντοκουμεντο σου εδωσα!!!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε είχα αντιγράψει τότε και είχα γράψει πάνω στην κασσέτα μου "Προσοχή! Θάνατος! Να μη σβηστεί!!!" Χαχαχαχα... Α ρε Μαρίνα, μαζί με τα γαλλικά με δίδαξες και μουσική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή