Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες.



Σας προσφέρω μία από τις καλύτερες και εξυπνότερες ελληνικές ταινίες. Μία ταινία που δε δίσταξε να αναφέρει θέματα τα οποία προκαλούν ακόμα και σήμερα.
Η ιστορία εξελίσεται σε ένα χωριό της Αρκαδίας λίγο μετά την μεταπολίτευση. Αν και η χώρα βρίσκεται μετά από αρκετό καιρό σε μία ήρεμη και δημοκρατική κατάσταση, δε μπορεί να ξεφύγει από το φάντασμα του Εμφυλίου και την σκιά της χούντας. Το σχολείο (όπως και σήμερα) δεν έχει βρει ακόμα τον ρόλο του στην κοινωνία. Ο διευθυντής λάτρης της καθαρεύουσας προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του στους μαθητές με τρόπους που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια. Οι μαθητές είναι νέοι με όνειρα και σχέδια αλλά και με την ανασφάλεια της ανεργίας και της έλλειψης ελευθερίας που υπάρχει ακόμα. Η εκκλησία προσπαθεί να κρύψει το σκοτεινό παρελθόν της κάνοντας τραγικά λάθη στο τώρα. Αρκετοί νέοι για να αποφύγουν την ανεργία γίνονται παπάδες (πολύ έξυπνη η σκηνή που αναφέρεται στο θέμα αυτό).
Έξυπνοι διάλογοι, ώριμο σενάριο χωρίς κενά, υπέροχες ερμηνείες (ίσως η καλύτερη ταινία για τον Τσάκωνα) και όμορφες εικόνες και λήψεις από το χωριό και την γύρω περιοχή.
Η ταινία είναι πέρα για πέρα ειλικρινής και είναι κρίμα που η τηλεόραση δε την προβάλλει πλέον. Γι΄αυτό σας την παρουσιάζω εδώ για όσους ενδιαφέρονται για καλό κινηματογράφο.
Απολαύστε την...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου