Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Το ελληνικό πρωτάθλημα τελείωσε... ε και λοιπόν;...


Τελείωσε και η φετινή διοργάνωση της Superleague. Όχι για όλες τις ομάδες. Τώρα έχουμε τα αποτυχημένα play off όπου θα αναμετρηθούν οι ομάδες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Άρη. Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής για το 2010. Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε με την εικόνα - καφενείο που έδειξε ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. ενώ είχε τον ενθουσιασμό και το όνειρο στο τέλος παραδόθηκε. Τελικά στην τελευταία αγωνιστική σώθηκε η πολυαγαπημένη μου Ξάνθη. Η ομάδα αυτή έχει μπει στην καρδιά μου για πολλούς λόγους. Την συμπαθούσα από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τα ποδοσφαιρικά. Σε μία περίοδο που η πρώτη εθνική ήταν γεμάτη αθηναϊκές ομάδες η Ξάνθη επέμενε να κρατάει την θέση της εκπροσώπου των Ακριτών. Και ως Ακρίτας και γω την υποστήριζα και την υποστηρίζω ακόμα. Σε ένα όμορφο παιχνίδι στο Καυτατζόγλειο όπου οι Ηρακληδείς αφήσανε τους οπαδούς της Ξάνθης να στηρίξουν την ομάδα τους είδαμε την Ξάνθη να προηγήται στο σκορ με 0-2. Να ισοφαρίζεται στο δεύτερο ημίχρονο με 2-2 αλλά στο τέλος να καταφέρνει να νικήσει με 2-4 και να παραμένει στην κατηγορία σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό ο οποίος αν και νίκησε 1-2 την Λάρισα στο Αλκαζαρ τελικά υποβιβάστηκε.
Το θέμα είναι όμως πως το ελληνικό πρωτάθλημα τελείωσε με επεισόδια σε Ο.Α.Κ.Α. και σε Καραϊσκάκη. Όσο και να θέλουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο η ελληνική πραγματικότητα θα υπάρχει πάντα εδώ... Δυστυχώς η καλή εικόνα του Καυτατζόγλειου δεν αρκούσε για να λήξει τόσο όμορφα η χρονιά αυτή.
Έτσι η τελική βαθμολογία είναι η εξής:
1. Παναθηναϊκός 70
2. Ολυμπιακός 64
3. Π.Α.Ο.Κ. 62
4. Α.Ε.Κ. 53
5. Άρης 46
6. Καβάλα 39
7. Ατρόμητος 38
8. Πανιώνιος 37
-. Ηρακλής 37
-. Α.Ε.Λ. 37
11. Εργοτέλης 36
-. Αστ. Τρίπολης 36
13. Ξάνθη 35
14. Λεβαδειακός 34
15. ΠΑΣ. Γιάννενα 28
16. Πανθρακικός 12
Η μπάλα όμως συνεχίζεται με το Champion League και με το Μουντιάλ... Εκεί θα δούμε την πραγματική ποιότητα και μαγεία του ποδοσφαίρου. Για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που πήρε το πρωτάθλημα και την Ξάνθη που έσωσε την παρτίδα και έμεινε στην κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου